Румен Радев доволен от работата по заседналия кораб

ВАРНА новини лого

„Корабът е една картина на безхаберието в продължение на десетилетия“, заяви Румен Радев по повод заседналия кораб на Камен Бряг и неуспешното му изваждане.

По думите му причината за неуспешната акция е липсата на техника, която Радев определи като „разкапана“ и никаква организация. „Нали си представяте, че българската държава не може да вземе на абордаж да вземе кораба, ние не сме пиратска държава“, обяви още президентът и похвали работата на транспортния министър Христо Алексиев, който реагирал енергично и перфектно. Радев уточни, че благодарение на Алексиев горивото от кораба вече е свалено и очаквал съвсем скоро проблемът да се реши.

Запитан за обвиненията от страна на ГЕРБ за репресии срещу хора присъствали на партийно събитие в Стражица, Радев отговори, че няма идея за какво става въпрос. Той в работата на министри и служби не се меси. Който пък си правел сметка да продължава да купува избори, а за някои партии било рутина, то държавата щяла да прекрати веднъж завинаги това грозно явление.

От Tribune.bg