Рецепта на деня: Пълнени чушки с кайма и чесън

ВАРНА новини лого

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

кайма – 500 г

ориз – 1 к.ч.

лук – 2 бр

домати – 2 бр.

чесън – 4 скилидки

магданоз

олио – 4 с.л.

чушки – 12 бр.

вода – 1 ч.ч.

брашно

 

Начин на приготвяне: 

Омесваме в купа каймата, ориза, ситно нарязания лук, магданоз и чесън, обелените и нарязани на малки кубчета домати, сол и черен пипер на вкус.

Всяка чушка се цепва в долният край, за да влиза течност при печенето. Пълнят се с каймата и се топят в брашно откъм отвора.

Подреждат се в тавичка, намазана с част от олиото.

Чушките се намазват с останалата част от олиото, заливат се с 1 ч.чаша гореща вода.

Пекат се на 200 градуса в началото, като после температурата се намалява на 150 градуса.

Когато се запекат пълнените чушки от едната страна се обръщат.

Добър апетит!

 

Източник: Gotvach.bg