Доц. Милен Михов и Мария Цветкова влизат в битката за „Дондуков“ 2

ВАРНА новини лого

ВМРО издига доц. Милен Михов и Мария Цветкова в битката за „Дондуков“ 2. Кандидатпрезидентската двойка е единствената с категоричната мисия за защита на българския национален суверенитет.  Решението беше взето след обсъждане на още пет кандидатури, съобщиха от пресцентъра на партията.

Михов и Цветкова имат няколко основни приоритета, по които ще работят:

– Гаранция за националния суверенитет и възможността да се отстоява националният интерес;

– Силна армия и отбрана – продължаваме възраждането на Българската армия. 

– ВМРО иска нова Конституция и разширяване на президентските правомощия. 

– Защита на традиционното семейство и на националните и християнски ценности. 

– Спешно преразглеждане на „Зелената сделка“, изграждане на АЕЦ „Белене“ и гарантиране на големите енергийни проекти, които носят полза за България.

 

Кратка автобиография на двамата:

Доц. д-р Милен Михов

Доцент д-р Милен Михов – семеен, с три деца и с трима внуци. Преподавател по Нова история във ВТУ, със специализация по темата „Македонски въпрос“. Депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание, заместник-председател на Комисията по образование и наука. Помощник-ректор на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ в периода от 2007 до 2021 г., ръководител катедра „Нова и най-нова история на България“ (2011-2014).

Заместник-председател на ВМРО. Председател е на ретро клуб „Трабант“ – Велико Търново. Член на регионален клуб „Традиция“ – Велико Търново и клуб „Братя по оръжие“.

 

Мария Цветкова

Семейна с едно дете. Завършила СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Режисьор и сценарист на документалната поредица „Помни войната 1915-1918“, посветена на героизма на българския воин по време на Първата световна война. Народен представител в 44-ото Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по културата и медиите, един от най-дейните депутати в сферата на културата.

nova.bg