Проф. Кантарджиев: Жертвите от сегашната четвърта вълна задминаха починалите от третата

ВАРНА новини лого

„Тези, които ни критикуваха са с по-лоши резултати и работят по-малко. Бяха ни наклеветили, че правим много тестове, а сега нивото на непрофесионализъм е такова – пълни болници, пълни интензивни отделения, много умрели. Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира? Жертвите от сегашната четвърта вълна задминаха починалите от третата. Това е резултатът от работата на здравното министерство.“ Това коментира по темата с коронавируса проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксиниране към Столична община пред БНТ.

„Ще смаем света, не само по отношение на вадене на кораби, но и на контрол на коронавируса. Болниците са пълни, предстои реорганизация и отваряне на още болнични легла. Наблюдава се работата на Спешна помощ и заболеваемостта при децата.“, допълни той

„Майки, ваксинирайте се вие, защото не децата ви заразяват, а вие тях. Ако родителите искат да опазят децата си, които боледуват, нека се имунизират. ъм детското здраве трябва да са насочени усилията ни. Много добре се справя Министерството на образованието, не мога да кажа същото за Министерството на здравеопазването. Когато има много варианти на вируса, има дифузно разпространение на заразата. Трябва да се вземат мерки за регистриране на максимален брой нови случаи.“ допълни проф. Тодор Кантарджиев.

Според него COVID зоните не работят, като причината за това се дължи на слабата организация.

„Може да стане частично бракуване на ваксини, но да се допусне да се даряват на други държави. Грипната ваксина няма да попречи, може да се постави в малък интервал, сега е моментът“, каза още проф. Кантарджиев.

От Tribune.bg