Рецепта на деня: Зрял фасул по шопски на фурна

ВАРНА новини лого

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

фасул – ½ ч.ч.

лук – 2 глави

растително масло – 5 с.л.

домати – 4 бр.

пиперки – 2 лютиви

червен пипер

магданоз

сол

 

Начин на приготвяне:

Фасулът се накисва от вечерта в 4 чаени чаши студена вода и се вари на следващия ден до полусваряване.

Изсипва се в тавичка с бульона си, прибавят се лютите пиперки, чиито дръжки са орязани, ситно нарязаните домати и лукът, нарязан на дребно и запържен в растителното масло, червеният пипер и сол.

Долива се, ако е необходимо, 1 чаена чаша гореща вода и бобът на фурна се пече 1 час в силно загрята фурна.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

 

Източник: Gotvach.bg