Рецепта на деня: Зрял фасул по шопски на фурна
Необходими продукти:
фасул – ½ ч.ч.
лук – 2 глави
растително масло – 5 с.л.
домати – 4 бр.
пиперки – 2 лютиви
червен пипер
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Фасулът се накисва от вечерта в 4 чаени чаши студена вода и се вари на следващия ден до полусваряване.
Изсипва се в тавичка с бульона си, прибавят се лютите пиперки, чиито дръжки са орязани, ситно нарязаните домати и лукът, нарязан на дребно и запържен в растителното масло, червеният пипер и сол.
Долива се, ако е необходимо, 1 чаена чаша гореща вода и бобът на фурна се пече 1 час в силно загрята фурна.
Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!
Източник: Gotvach.bg