Бойко Борисов гневно от Пловдив: Българите гинем заради илюзията, че Радев и хората му могат да управляват (ВИДЕО)

Бойко Борисов

Кадър и видео "Фейсбук"

„Вера Су“ потъва, така както потъна илюзията в обществото, че Радев и хората му могат да управляват. 20 дни безхаберие, ние все щяхме с влекачи да измислим нещо“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на среща с жени-ГЕРБ в Пловдив. На нея присъстват кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева, както и еврокомисарят Мария Габриел.

Борисов си припомни, че преди години случай на мъртъв делфин е станал причина за среща с еколози и протести.

„А сега ги няма. Адекватните мерки по Радевски са да се изсипе тор в морето и корабът да потъне“, заяви бившият премиер.

Той обвини Румен Радев, че залага бомби за следващото правителство и заподозря, че през януари дори няма да има пари да бъдат платени пенсиите.

„Излъгаха Ви уважаеми пенсионери, ние бяхме ви обещали 50 лв. Те казаха – ние можем да дадем повече… Ако продължите да подкрепяте диктатора, януари ще останете без пенсии“, предупреди Борисов.

Той отправи остри критики към ставащото в сектор енергетика и с цените.

„За 5 месеца – от 70 лв. токът стана 400 и мога да се обзаложа, че с мерките им до Нова година ще е 500. Ако нямаш пари – кажи, че не си събрал. Ако имаш, защо теглиш нов заем?“ попита Борисов и предупреди, че скоро дефицитът от 4 ще иде на 8%.

„Имаме рекордна смъртност от катастрофи и от починали от Ковид. Средно по 100 човека на ден българи почиват. Все едно няма никаква ваксинация, никакви ваксинационни планове. В същото време цяла Европа се отвори, защото имат по 70-80% ваксинирани. Българите гинем. Защо? Защото Румен Радев и Кацаров експериментират“, отсече още лидерът на ГЕРБ.

Борисов се възмути и от бездействието относно заседналия кораб, който е на път да потъне, а управляващите не са взели никакви мерки.

„Радев онзи ден каза една голяма глупост. Били заложени капани или бомби от предишното управление в енергетиката. 12 години, г-н кандидат-президент Радев, не 12 дни, имахме най-ниския ток и най-ниските горива и природен газ. Когато със стотинки се вдигаха, веднага започваха протести“, каза още бившият премиер.

„В 30-годишната ни история няма партия, която да е построила толкова. Това са фактите“, категоричен е Борисов.

По думите му по време на управлението на ГЕРБ сме се справили най-добре с финансовата криза и ковид кризата.

Лидерът на ГЕРБ попита отново какъв ще бъде фискалният резерв и как ще се гарантират пенсиите през януари месец. „Януари ще останете без пенсии, ако продължите да го подкрепяте“, каза бившият министър-председател.

Борисов се възмути, че Кирил Петков и още не са влезли във властта, но вече казват кой какъв трябва да стане. 

„Първо ДПС прогледна, че подкрепата за Радев им е била грешка. БСП прогледна, че служебното правителство води до катастрофа. Демократична България прогледнаха, че се правят измами с изборите. Всичко, което ние говорихме, те сега го потвърждават“, отсече лидерът на ГЕРБ и припомни колко дни са броили бюлетините в чужбина на предишните избори, за да изкарат Слави Трифонов.

„Попитали радио Ереван: „Кога ще станем по-добре?“ И радио Ереван отговорило: „Вече бяхме!“ Това ни очаква, мили българи“, продължи той.

„Снощи Атанас Атанасов изведнъж видял, че в щаба на Радев има агенти на ДС. Ама те са си там още откакто Радев влезе в президентството“, каза с усмивка Борсиов.

По думите му след това управление България е и в международна изолация.

tribune.bg/pik.bg

Още по темата: Лидерът на ГЕРБ сензационно заговори за “Пътя на Копринката”, за чували с пари и контрабанда във Варна

Прочетете още: „Вера Су“ окончателно потъва, но властите нехаят и твърдят, че е добре укрепен