Лошото време не позволява разтоварването на кораба край Камен бряг

Вера СУ

Снимка "Фейсбук"

Лошото време в района на Камен бряг днес не позволява да започне разтоварването на азотния тор от заседналия кораб „Вера Су“, съобщава БНТ.

Очаква се да бъдат включат три баржи, които ще бъдат надути на пристанището във Варна и провлачени до Камен бряг. На борда на кораба трябва да се качи екипаж, който да включи агрегатите и системите. Обмисля се екипажът да е български под ръководството на капитан Венцислав Иванов, директор на „Морската администрация“.

Към момента корабът е укрепен. 3 котви и въжета придържат плавателния съд, който е подложен на силния вятър и вълнение, което тази сутрин е 4 – 5 бала. Големите вълни през днешния ден обаче създават впечатление, че плавателният съд е разместен. Представител на МА е на място и следи за състоянието на кораба, като не отчита промяна.

Синоптичната прогноза предвижда подобряване на времето пред следващите два дни, когато се надяваме да започне разтоварителна дейност, съобщи на свой ред министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев.

ВН

Още по темата: Капитанът на „Вера Су“ остава в ареста за постоянно