От ПИК: „Анонимните“ гневни на Виолета Комитова – сринаха сайта на регионалното министерство (СНИМКА)

Колаж.

Колаж ПИК

Сайтът на Министерството на регионалното развитие е блокиран от хакерска група, която твърди, че е част от „Анонимните България“, видя ПИК. Сайтът беше атакуван 20 ч. тази вечер, като знак на несъгласие със служебната министърка на Румен Радев – Виолета Комитова, която тази сутрин заяви, че протестиращите пред МРРБ или не са работници, или не знае от кои фирми са. „Не сме сигурни дали са получавали или не заплати. Поради тази причина няма да разговарям повече с посредници. Това до нищо не води“, обяви Комитова.

Изказването на регионалната министърка на Румен Радев очевидно е вбесило хакерската група на „Анонимните България“.

„Ние застваме зад всички протестиращи граждани и техните искания да си получат заплатите!

Осъждаме този акт. В знак за подкрепата ни към всички граждани които са навън по улиците, ние ще направим първо предупреждение, като на (09.10.21 – Събота) в 20:00, ще атакуваме и блокираме сайта на Министерство на регионалното развитие (mrrb.bg) до 21:00.

Това е само предупреждение, атаките ще продължат докато Виолета Комитова не отправи извинение към всички протестиращи относно дължимите им заплати“, твърдят в съобщение до медиите хакери, които се представят за част от „Анонимните България“.

pik.bg