От ПИК! В БСП пак се хванаха за гушите, Нинова заформи грозни интриги с депутатските листи

Нинова

Снимка: БГНЕС

Лидерката на БСП Корнелия Нинова сътвори вълна от мощни скандали и интриги в партията с депутатските листи, които днес и утре се гласуват „на подпис“. Това научи ПИК от отлично информирани източници на „Позитано“ 20.

Почти всички листи са частично пренаредени, а в три от най-важните градове – изцяло. Това са Плевен, Пловдив и Русе, доверяват  местните червени пред ПИК.

Нинова обаче не слагала любимците си по места за водачи, а втори. Така например в Плевен на тази позиция се е озовал злополучният Стефан Буржев. В Пловдив съответното място е заел Иван Петков, по-известен като Бебето, който не се радва на особени почитания сред червените в града.

Нинова е завъртяла най-голямата интрига в Русе. Там начело на листата отново е „парашутистът“ за града Крум Зарков, който вече й поиска оставката след парламентарните избори на 4 април и се заигра с харвардското дуо „Петков – Василев“ на Румен Радев и с американското посолство в София, прицелвайки се в поста на самата Нинова.

След него червената лидерка е лепнала т.н. гражданска квота в лицето на Нона Йотова, която преди бе прокарана в листите и стана депутат благодарение на изключения вече от БСП пловдивски лидер Георги Гергов, който е и един от най-големите врагове на Нинова. По тази причина Йотова очевидно вече не може да припари в Пловдивските листи.

Актрисата е „парашутистка“ и за Русе, както Зарков, и това допълнително ще вбеси местните социалисти и ще постави под въпрос желанието им да гласуват за партията си. Те твърдят, че недолюбваният в града Крум Зарков е сложен за водач нарочно, за да бъде „изпържен“ от Нинова. От друга страна актрисата и Крум Зарков са семейни приятели, така че интригата, която Нинова им е заплела, става на квадрат.

Гражданските квоти в софийските листи също са изправили на нокти червените. В 25 МИР, където водач е самата Нинова, втори е лидерът на коалиционната за столетницата партия ПК „Екогласност“ Емил Георгиев, който не се радва на популярност сред столичните социалисти.

По-голям ужас обаче им всява присъствието на наобиколилия доста партии Велизар Енчев на втора позиция в 23 МИР след грандиозния му провал в Кърджали на миналия парламентарен вот. „Пак наводнихме листите с доносници на ДС“, тюхкат се червените.

„Листите ни са пълна катастрофа“, коментираха пред ПИК социалисти и припомниха, че цели групи номинирани за тях по места са се отказвали от участие в надпреварата за депутати на 14 ноември именно заради пренареждането на листите от Нинова. Лошият резултат на БСП в 46-о Народно събрание също беше именно по тази причина. Сега те очакват още по-нисък резултат в 47-ото НС и депутатско представителство под 30 души.

pik.bg