Даниел Митов: Всички партии от последните два парламента са вече партии на статуквото

Митов

Снимка: БГНЕС

„За мен няма никакво съмнение, че проф. Герджиков ще отиде на балотаж и че най-вероятно той ще бъде победител на следващите президентски избори“, заяви пред БНТ Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ.

„Хората живеят в реалност, която не им харесва. Виждаме как расте инфлацията – всеки ден влизаме в магазините, всеки ден цените на растат, цените на тока стават по-високи. Това е картината, която в продължение на пет месеца министрите на Румен Радев докараха на българските граждани“, смята Митов.

„Когато е било нужно, правителствата на ГЕРБ са правили всичко възможно да помогнат на хората, посочи той, като даде пример с добавката от 50 лв. за пенсионерите. Консервативната дисциплина във фискалната сфера създава добри условия за увеличаване на доходите“, категоричен е Митов.

Той коментира въпроса дали ГЕРБ ще изпадне в изолация като вероятен партньор след изборите.

„Всички партии от последните два парламента са вече партии на статуквото. Статуквото в момента са хората, които управляват – Румен Радев, неговите служебни правителства и партиите, свързани с него. Това е статуквото“, подчерта Митов.

faktor.bg

Прочетете още: От ПИК! Тошко Йорданов посече мераците на Кирил Петков за премиер и заговори за затвор за бившия министър на Радев