От ПИК! Хиляди работници и тежка техника блокират утре София заради Радев и служебното му правителство

Колаж.

Колаж ПИК

Около 3000 души и тежка механизация от около 100 пътни превозни средства се очакват в понеделник сутрин на протеста на браншовата камара „Пътища“ в центъра на София.

Причианата за поредния протест е искането на оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова заради напрежението в бранша и липсата на какъвто и да е било диалог с пътищарите.

Водачите на тежката техника ще бъдат наказани с глоба от 30 лв., тъй като нарушават Закона за движение по пътищата, съобщи Борислав Муеров, зам.-директор на ГД „Национална полиция“. Браншовата камара е подала уведомление към Столичната община за протеста, уточни той.

По данни на организатора в протеста ще се включат 60 камиона и 40 – строителна техника, които от 08.00 часа до 09.00 часа ще се позиционират  по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“.

Първоночлният сборен пункт ще бъде в 6.30 ч. при „Враня“. Тежката техника ще бъде разположена в две колони на пътното платно, за да не се затруднява движението. Около 07.15 – 07.20 ч. колоната ще потегли по бул. „Цариградско шосе“ и после по бул. „Цар Освободител“ и ще бъде паркирана на крайната точка – в отсечката на бул.“Цар Освободител“ и ул. „Раковски“.

От 07.00 ч. до 12.00 ч. на 11 октомври се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл.“Александър Първи“.

От 8.00 ч. до 12.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Георги С. Раковски“ и бул. „Дондуков“.

СДВР е създала необходимата организация за безпроблемното преминаване на механизацията към протеста. Ще бъдат ангажирани всички сили на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция на СДВР“ за нормалното протичане на мероприятието.

pik.bg

Още по темата: В ПИК и „Ретро“: Илияна Йотова с апартамент за половин милион (СНИМКА)