От ПИК! Проф. Герджиков: ГЕРБ очевидно имат много успехи, иначе нямаше да ги избираме 12 г.

Проф. Анастас Герджиков

Проф. Анастас Герджиков

„Бях издигнат от инициативен комитет. Аз се колебаех. Появи се моят приятел Красимир Вълчев и каза, че може да говори с партия ГЕРБ за евентуална моя подкрепа. Аз бях доста склонен да се кандидатирам вече, когато чух това, то ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. Другите двама основни кандидати са постъпили по същия начин. Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си. Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години. Те продължават да бъдат най-голямата българска партия“.  Това сподели пред БНР проф. Анастас Герджиков, кандидат за президент, издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ и БЗНС. 

„Сделка с ГЕРБ няма. Разбрах, че те нямат условия… Искам да бъда кандидата на всички българи. Ще бъда еднакво справедлив към всички. Идеята за върховенство на правото е сред основните, които отстоявам. Съдебната реформа е инструментът за постигането… Трябва да се научим, че има правила и трябва да ги спазваме“, каза той.

Проф. Анастас Герджиков смята, че ядрената енергетика е сравнително евтина и безопасна и тя може да замести опасните за околната среда производства. „Твърде скъпо е да я развиваме в Белене. Трябва да се използват реакторите в АЕЦ „Козлодуй“. 

По темата за Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз той подчерта, че България трябва да следва вече започнатата политика. 

pik.bg

Още по темата: От ПИК! Проф. Герджиков: ГЕРБ направиха много добри неща и Радев разбра, че са грешка атаките срещу тази партия