От ПИК! Тошко Йорданов посече мераците на Кирил Петков за премиер и заговори за затвор за бившия министър на Радев

Колаж.

Колаж ПИК

Има някои неща, които при Кирил Петков не са окей. Например канадското му гражданство и фактът, че е подписал декларация, че няма такова. Имаме нарушение на Конституцията и нарушение на закона, тъй като е подписал декларация с невярно съдържание. Наказанието, ако не се лъжа, е от от 3 до 5 години. Това заяви пред Нова тв Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ на въпрос биха ли подкрепили хората на Слави Трифонов Кирил Петков за премиер.

„Смисъл от разговор на маса има след изборите“, каза още сценаристът на Трифонов относно предизборните договори между различните формации.

Йорданов се върна назад и направи нови разкрития за преговорите с „Демократична България“ в миналия парламент.

„Управлението не е на всяка цена. Трябва да има някаква принципност в цялата работа. Като върна лентата, как бихме могли да подходим със задни мисли с колегите от „Демократична България“. Отиваме на преговори, водим спокоен разговор, разбираме се за политиките и за кабинет, без да имаме някакви противоречия. И след няколко дни излиза лидерът на партията им и казва, че зад нас прозира дългата ръка на ДПС“, обясни той.

„Единственото изискване на „Демократична България“ беше да няма в кабинета бивши агенти на Държавна сигурност“, сподели сценаристът на Слави.

„Когато имаш голям общ враг, е по-хубаво да сте заедно срещу този враг. И когато той бъде победен, тогава да търсите различията“, каза още Йорданов и завърши: „Слави Трифонов няма да участва в тези избори. Той още на предишните каза, че няма да участва и не е човек, който да променя моралните си позиции.“

pik.bg

Прочетете още: От ПИК! Георги Харизанов попиля Кирил Петков: Рекордьор за Гинес – на 19 август подава документите и на 20 вече не е канадец