Пожар в апартамент във „Владиславово“ уби две дечица

пожар

Апартамент в бл. 406 във варненския район „Владислав Варненчик “ се е взривил снощи към 22,20 ч., съобщават от ОД на МВР във Варна.

Трагедията апартаментът е бил във вх. 7 на първия етаж в жилищния блок. Според очевидци става дума за взривен бойлер или газова бутилка. Четири пожарни коли и две линейки са били на място във „Владиславово“ минути след трагедията.

От огнената стихия са загинали две деца, на 7 месеца и 4 г.

От пресцентъра на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ уточняват, че е горял целият апартамент №50 на първият етаж, като пламъците излизали от отворената входна врата на апартамента и терасата. Имало силно задимяване на стълбищната клетка и е получена информация, че има две деца в една от стаите на горящия апартамент.

Пострадала е и жена (вдишала дим), която е настанена в Клиниката по токсикология на Военна болница без опасност за живота. Унищожен е целият апартамент – дом. имущество, мебели – 7 бр., дограма – 4 бр., техника – 3 бр. и опушени стени – 250 кв.м. Спасени са съседни апартаменти – 3 бр., евакуирани са 36 човека живеещи в жилищният вход. Според една от версиите е гръмнала газова бутилка. 

От пресслужбата на варненската полиция посочват, че се провежда оглед на местопроизшествието и са започнати процесуално-следствени действия. Причините за пожара са в процес на изясняване, а по случая има образувано досъдебно производство.

ВН

Прочетете още: Инцидент с газова бутилка във Владиславово, има пострадал