Коалицията ГЕРБ/СДС регистрира в РИК – Варна листата с кандидатите за депутати

Иван Портних и Павел Христов в РИК - Варна

Снимка ГЕРБ - Варна

Областният координатор на ПП ГЕРБ – Варна и кмет на морската столица Иван Портних и административният секретар на областната структура Павел Христов внесоха в РИК листата с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ/СДС  от 3 МИР-Варна  за предстоящия парламентарен вот.

„ПП ГЕРБ- Варна  има силен екип и на последните извънредни избори  заедно с коалиционния партньор СДС показахме най-добрия резултат в страната  с участие на 5–ма народни представители в 46 –ия парламент. За нас е важно  в предстоящата предизборна кампания да постигнем  убедителната победа  и след вота на 14 ноември България да има стабилно правителство и президент, обединител на каузите за всички българи, в лицето на проф. Анастас Герджиков и  кандидата за вицепрезидент полковник Невяна  Митева. Мотото на кампанията  на ПП ГЕРБ е „По-силни от хаоса”, за да спрем разрухата  в държавата и катастрофата пред  която е”, каза областният координатор на партията във Варна Иван Портних.

Водач на листата на ГЕРБ/СДС – Варна е отново успешният здравен министър от кабинета „Борисов“  в условията на  най-тежката епидемия с ковид проф. д-р Костадин Ангелов. Втори е също успешният  и деен министър на младежта и спорта  от правителството на ГЕРБ–варненецът Красен Кралев. На трето място е административният секретар на ПП ГЕРБ – Варна Павел Христов. В челните позиции са Славена Точева, която е член на МГЕРБ  и е сред номинациите за председател на областната младежка структура, на която  предстои да  завърши магистратура по „Финанси“ в Свищовската академия, адвокат Бранимир Балачев, председател на групата на ГЕРБ в ОбС, както  и председател на Съюза на юристите в България за Варна.

Познати имена са  и д-р Лидия Маринова, общински съветник няколко мандата, народен представител в 46-ия парламент, член на Консултативния съвет за ранна интервенция на деца с увреждания към UNICEF, общинският съветник Юлияна Боева, бившият  общински съветник  и народен представител Мартин Андонов, зам.-районни кметове, Невяна Иванова, младежкият  представител в НИС, Бранимир Георгиев , член на Контролната комисия на ПП ГЕРБ. В листата  е отново Мария Димитрова, завършила ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ и сега студент в Национален военен университет“ във Велико Търново.   Доц.д-р Медиха Хамза от СДС Варна е на шесто място. Коалиционният партньор „Гергьовден” е представен от  мениджъра Ирина Делчева.  Общински съветници, бизнесмени , хора от различни професии и браншове от Дългопол, Провадия, Белослав, Девня, Долни чифлик, Вълчи дол  също имат своето място в листата.

ВН

Прочетете още: ГЕРБ разкри водачите на листи: Борисов, проф. Ангелов, Десислава Атанасова и Красимир Вълчев поемат по две области