От ПИК: Румен Радев играе рекламен агент на Прокопиев и кръга „Капитал“

Колаж на Иво Прокопиев и Румен Радев

Колаж: ПИК.

Румен Радев е новото рекламно лице на поредната среща на „бизнеса с правителството“, организирана от „Капитал“ и оскандаления му издател с офшорките Иво Прокопиев, който години наред бе подсъдим.

Тази година партийният инженер, който в последните седмици заряза ДеБъ на Христо Иванов и с изданията си упорито рекламира новата партия на измамилия държавата Кирил Петков, не е поканил на форума си Бойко Борисов, а Румен Радев.

Прокопиев в типичния си стил се е преориентирал. И докато преди ползваше като стръв за бизнеса лидера на ГЕРБ и тогавашен премиер, сега освен на служебния министър-председател Стефан Янев, разчита и на президента. Не е изненадващо, че Румен Радев не е отклонил присъствието си и не се свени да се обвързва в зависимости с въпросните бизнес кръгове, тъй като той от години се радва на невиждан медиен комфорт в изданията им.

Скандалната симбиоза между власт и медии, освен унизителна за правовия ред в държавата, е и повече от необяснима на фона на претенции за морал и в политиката, които декламира Радев пред обществото.

Припомняме, че издателят на „Капитал“ Иво Прокопиев имаше три обвинения за пране на пари при приватизацията на „Каолин“ и EVN. КПКОНПИ му конфискува имущество за 200 милиона лева с решение на съда, потвърдено на няколко инстанции от съдиите.

В същото време Румен Радев не се притеснява да го легитимира и се превръща в негов рекламен агент.

От ПИК