От ПИК: Тежка техника блокира центъра на София – пътищари искат оставката на Комитова

протест

Снимка: ПИК

Тежкотоварни автомобили и друга техника блокираха центъра на София рано тази сутрин в знак на протест срещу президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство, видя ПИК.

Около 3000 души и тежка механизация от около 100 пътни превозни средства се очакват днес на протеста на браншовата камара „Пътища“ в центъра на София.

Причината за поредния протест е искането на оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова заради напрежението в бранша и липсата на какъвто и да е било диалог с пътищарите.

„Ние искаме от правителството ясна перспектива в какви срокове ще си получим изработените средства. Към 70 фирми има неизплатени суми“, заяви пред БНТ Стефан Чайков, председател на УС на Браншова камара „Пътища“.

„Госпожа Комитова нарушава законодателството, ние сме работодателска организация и имаме право да преговаряме с правителството, коментира Чайков по повод искането им за оставка на регионалния министър Виолета Комитова. „Нямаме друга алтернатива, браншът е тук и е обединен“, допълни той.

Днес от пътностроителния бранш се събраха на четвърти национален просест. Те настояват да получат средства, които по думите им са изработени, както и за оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

По данни на организатора в протеста ще се включат 60 камиона и 40 – строителна техника, които от 08.00 часа до 09.00 часа ще се позиционират  по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“.

От 07.00 ч. до 12.00 ч. на 11 октомври се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл.“Александър Първи“.

От 8.00 ч. до 12.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Георги С. Раковски“ и бул. „Дондуков“.

pik.bg