Румен Радев оправда действията на служебния кабинет за потъващия кораб и разрастващата се пандемия

Румен Радев

Румен Радев оправда служебния кабинет за действията му спрямо потъващия „Вера Су“. Картината на кораба била олицетворение на порочния и разсипнически модел на управление до момента.

Попитан за заседналия край Камен бряг кораб, държавният глава посочи, че служебният кабинет бил действал в ситуация на липса на техническа, нормативна, организационна готовност от страна на държавата за спасяване по море.

„Всички тези органи, изграждани с годините от предишните управляващи, с хора, назначени от тях, не бяха нито подготвени, нито организирани, нито имаше техника“, заяви Румен Радев и допълни, че служебното правителство е овладяло тази криза, въпреки това и въпреки съпротивлението на корабособственика, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът приветства и усилията на кабинета и министъра на здравеопазването за справяне с разпространението на коронавируса, въпреки „нерадостното наследство и разбитата система на здравеопазване“.

В отговор на въпрос пък за издигнатия от ДПС кандидат-президент държавният глава посочи, че с този ход Карадайъ е отправил „послание към своите избиратели, към членовете на своята партия и в опит максимално да ги мобилизира“.

От Tribune.bg