Водолази успяха да се качат на потъващия „Вера Су“

Източник Да запазим Корал

Източник "Да запазим Корал"

Двама специалисти-водолази успяха да се качат на затъналия край Камен бряг кораб „Вера Су“. Операцията по огледа на плавателния съд се провежда при лошо време.

Изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ капитан Венцислав Иванов и главният директор на „Аварийно-спасителна дейност“ вицеадмирал Румен Николов трябва да направят инспекция на състоянието на заседналия край Камен бряг кораб „Вера Су“, предава БНТ.

Последният водолазен оглед показа, че има множество пробойни по заседналия плавателен съд. Експертите ще огледат какво е състоянието му в момента.

На място е катер на морските сили, който прави подхождане към кораба. Експертите трябва да проверят навигационната апаратура и да вземат документи, необходими на следствието, които капитанът не е взел при евакуацията на екипажа.

Ще бъдат взети проби от товара, тъй като има съмнения, че в азотния тор има и други вещества, които могат да предизвикат замърсяване.

Ще се разследва и дали институциите са реагирали навреме и адекватно на ситуацията.

Според синоптиците времето ще продължава да бъде дъждовно и вятърът ще остане силен и през следващите дни. Метеорологичните условия ще се подобрят чак следващия понеделник.

От Tribune.bg