Малчугани гостуваха на кмета в Община Девня (СНИМКИ)

Община Девня

Снимка: Андрей Андреев, ВАРНА новини.

Малчугани от трите детски градини в град Девня бяха на посещение в община Девня, за да се запознаят отблизо с работата на кметската администрация. Това съобщи във Фейсбук кметът на Общината Свилен Шитов.

„Днес за пръв път отбелязваме Деня на българската община – 12 октомври като официален празник. По този повод в Община Девня посрещнахме специални гости. Малчугани от трите детски градини в града бяха на посещение при нас, за да се запознаят отблизо с работата на кметската администрация.

На „делови“ разговор в моя кабинет с децата обсъдихме някои основни въпроси, които в момента ги вълнуват. Те ми споделиха, че са много доволни от условията в детските градини. Оказа се, че като пораснат почти всички от участниците в срещата искат да станат полицаи. След кратко „кметуване“ и разходка из Общината обаче, някои размислиха. И издадоха нареждания: да се ходи навреме на детска градина, децата да слушат учителките си и да се учат прилежно. Най-добре в кметския стол се почувства Тодор от трета група в ДГ „Здравец“. Той заяви, че му харесва да управлява и може да помисли за кметска кариера в бъдеще“, написа кметът.

„Междувременно, заместникът ми Донка Йорданова разведе гостите из Общината, запозна ги с главния архитект Симеон Георгиев и им разясни какви са основните задължения на служителите в различните отдели. Сигурен съм, че като пораснат децата ще имат много изисквания и ще държат в града ни да се случват повече хубави неща. Посещението им бе чудесен начин да отбележим днешния празник!“, добави той.

ВАРНА новини