От ПИК: Шефът на „Екогласност“ Емил Георгиев с разкрития за далаверите в екоминистерството на Румен Радев и лъжите на Кирил Петков

Колаж на Емил Георгиев, Румен Радев, Кирил Петков, Корнелия Нинова и Иво Прокопиев

Колаж: ПИК.

Шефът на ПК „Екогласност“ и втори след лидерката на БСП Корнелия Нинова в листата в 25 МИР Емил Георгиев прави ужасяващи разкрития за далаверите в екоминистерството на кабинета на Румен Радев и мушенгиите на оскандаления му ексминистър Кирил Петков, с когото заедно са погазили Конституцията на България. Както и за задкулисните совалки на последния като политик заедно с колегата му Асен Василев и проект на Радев и Иво Прокопиев, който е искал да заграби партията на еколога.

Европейският съюз започва да ни нарага неща, с които ние не сме съгласни. Няма как да не се обръща внимание на промените в света, но задаваме ли си въпроси какво стои зад Зелената сделка. Ами ако стоят интереси на газовите компании, попита реторично той.

Битката в момента трябва да е да се отложи срокът. Той трябва да е с хоризонт 2040-2045 година. Някой казва, че тези централи ще заработят на водород, но ние няма да доживеем дотогава, посочи той.

Така че, не само аз споделям тази мисъл, че зад Зелената сделка стоят лобистки интереси. Виждате какво става с офшорните зони. Тази дъвка я дъвчем отдавна. Не е теория на конспирациите, но защо точно сега се вади този проблем, когато се задава голяма криза в Европа. Ами ако някой иска тези парични потоци да се пренасочат в друга посока, към САЩ, например, допусна Георгиев.

Тази информация е свързана с Америка за България на Прокопиев, допълни той.

Миньорите не знаят с какво ще се замени тяхната дейност, подчерта той.

В политически аспект ние все повече се питаме накъде сме се запътили, заяви той.

„Цената на електроенергията е убийствена сега на борсата, цените на храните скачат. Като прибавим и това, че ковидът пълзи и пълзи и имаме нисък процент на ваксинирани, като прибавим и увеличението на цената на парното и тока от 1 ноември, се очертава много тежка зима. Аз го усещам за разлика от Кирил Петков“, посочи Георгиев.

Той каза, че оценява второто служебно правителство на 4 по шестобалната система. „Забележки имаме към министъра на туризма и на околната среда. Екоминистър личев. за ОП 2014 – 1020 са отпуснати около 2, 6 млрд. лв. Директор по това време е Валерия Калчева. Става въпрос за раздаване на пари за 300 млн. лв. по шуробадажаншки принцип. Фирма на Аглика Георгиева и на Ботьо Табаков печелят“, каза Георгиев. Когато за служебен министър е назначен Личев той предлага Валери Калчева предлага за заместник-министър. Но тя не става, тъй като има отнет достъп до информация и тя се връща в ОП „Околна среда“, според него.

„Най-големите сделки се извършват в екоминистерството. А прокуратурата мълчи. Дали този министър Личев не са го приели за свещена крава. Не се съмнявам, че този министър ще понесе пътя на Нено Димов. Надявам се прокуратурата да се задейства“, каза Емил Георгиев.

„В дъното на разбиването на лявата коалиция стои г-н Копринков. Аз казах, че ако това е проект на президента, искам да знам. Кирил Петков каза, че президентът не знае“, каза Емил Георгиев по повод опита на Кирил Петков и Асен Василев да „напазаруват“ партията му.

„Кой може да ме убеди, че президентът носи отговоронст за поведението на министрите. Да не мислите, че той познава всички министри“, обясни Емил Георгиев защо подкрепя Румен Радев.

От ПИК