Районът на рибовъдното стопанство в Девня вече е подготвен за детския турнир в събота

Рибарник край Девня

Снимка: Фейсбук, Свилен Шитов.

Районът на рибовъдното стопанство край кв. „Река Девня“ вече е подготвен и в перфектно състояние за детския риболовен турнир, който ще се проведе там тази събота. Очакваме на място всички малки любители риболовци от 11 часа на 16 октомври 2021 г.! Това написа във Фейсбук кметът на Община Девня Свилен Шитов.

„Важно уточнение по регламента е, че всеки състезател може да участва с до две въдици! А уловената риба ще се връща обратно във водата след приключване на състезанието.

Детски риболовен турнир ще се проведе в Девня

Припомням, че участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи – до 12 и до 18 години. Записванията ще се правят на място преди старта. Децата до 12-годишна възраст трябва да бъдат придружавани от настойник или родител. Състезателното време ще е с продължителност четри часа. В края на надпреварата компетентно жури ще избере по трима призьори от всяка възрастова група“, написа още кметът.

Шитов припомни, че за най-добрите млади риболовци са предвидени награди. Състезанието се организира от Община Девня по повод Деня на българската община – 12 октомври.

ВАРНА новини