„Капачки за Бъдеще“ даряват детска линейка и събират алуминиеви кенчета

Предаване на капачки

Снимка: ВАРНА новини, архив.

“Капачки за Бъдеще” ще проведе кампанията си за девети пореден път през почивните дни в 25 града в цяла България. Това съобщиха организаторите за „ВАРНА новини“

Първо, след преди по-малко от година от организацията обявиха, че започват кампания за детска неонатална линейка, днес тази линейка вече е е факт и ще бъде дарена веднага след кампанията. Второ, тази кампания за първи път освен капачки ще бъдат събирани и алуминиеви кенчета.

“Не можем да опишем радостта си и колко се вълнуваме” – споделиха организаторите – “Дори ние не можем да повярваме, че успяхме да осигурим първата линейка за по-малко от година.“, твърдят те и добавят – “Вече събираме за втора!”

На въпроса как ще се справят с ограниченията за събития, които се налагат на все повече места в страната, организацията успокоява гражданите:

“Реално при нас този път събития няма. Навсякъде събирането се провежда на един голям площад или паркинг пред някой супермаркет – идваш, оставяш си капачките някъде по площада или до някой камион и си продължават по пътят да си напазаруваш хранителни продукти, да си купиш книга или каквото решиш. Няма да им грамоти, тениски и прочее неща, за които хората да се спират. Даже в София площад Батенберг е толкова голям, че повечето хора, които дойдат да оставят капачките си някъде на площада, може да не се разминат с дори един човек от доброволците, които след това ще съберат оставеното и е го натоварят на специален за целта камион”.

На 16 октомври кампанията ще се проведе в градовете Бургас, Ботевград, Благоевград, Бяла (област Русе), Велико Търново, Велинград, Враца, Ловеч, Перник, Плевен, Полски Тръмбеш, Русе , Стара Загора, Троян, Трявна, Търговище, Хасково, Шумен, Сливен и  Пловдив. Ден по-късно тя ще се пренесе в София, Варна, Ямбол и Пазарджик.

ВАРНА новини