Владимир Путин: Разговорите за това кой ще ме наследи на поста дестабизилират ситуацията

Путин

снимка ЕПА

„Разговорите на тема кой ще ме наследи на заемания от мен пост дестабилизират ситуацията в страната“, това каза руският президент Владимир Путин пред американската телевизия Си Ен Би Ес.

По думите на държавния глава до изборите за лидер на страната (2024 г.) има много време. „Аз категорично отказвам да отговарям на въпроси от типа на дали ще се кандидатирам за пореден мандат, кога ще се оттегля от властта и дали ще определя човек, който да поеме управлението на Руската федерация“, каза той.

Медията от САЩ припомни, че през миналата година парламентът в Москва прие поправки към Конституцията, позволяващи на Владимир Путин да остане начело на страната до 2036 г., когато той ще бъде на 84 години.

„Все по-често се повдига темата дали ще остана на власт, дали ще издигна своята кандидатура за президент отново и дали ще посоча свой приемник. Тези разговори само дестабилизират ситуацията в страната, а тя трябва да бъде стабилна, за да могат органите на управление на всички властови нива да работят нормално и да допринасят за благосъстоянието на гражданите на Руската федерация“, подчерта стопанинът на Кремъл.

Путин пред медията посочи основния проблем на неговата родина. „Това са ниските доходи на голяма част от населението. Този проблем трябва да се решава чрез постигане на стабилен икономически растеж, а не чрез популистки мерки“, каза още президентът.

Novini.bg