От ПИК: Радев яхна и „Бърза помощ“ в предизборен пиар – плаши с локдаун и затваряне на всички магазини!

ВАРНА новини лого

Снимка: БГНЕС

Румен Радев продължава да ползва позицията си на президент, за да яха държавата в полза на предизборната си кампания, вместо да излезе в отпуск като кандидат за вота на 14 ноември. Днес той първо посреща делегация от комунистическата Виетнам на „Дондуков“ 2, после е викнал фармацевти, а изневиделица е решил да се изсипе с екипа си и в „Спешна помощ“.

Припомняме, че по-рано днес във Видин опонентът му проф. Анастас Герджиков, отново го призова да излезе в отпуск и да не употребява институциите си за нечестно предимство пред останалите кандидати, като отчете също, че е изминал близо месец, през който Радев бяга от дебат с него и се крие от обсъждане на важните за България проблеми. 

На излизане Радев благодари на медиците за помощта, която оказват. Вече в много от болниците няма места. Проблемът е в изчерпването на леглата в реанимациите, това е сериозна червена лампа. Преди малко лекарите много ясно обясниха на дискусията. Този щам, който идва при нас, се разпространява изключително бързо, хиляди пъти по-голяма е заразяемостта, има рязко нарастване на случаите. Призовавам всички да сме отговорни и съзнателни като общество. Само със спазване на мерките, можем да преодолеем тази ситуация. Алтернативата е затваряне на всичко – всякакви културни, спортни, развлекателни институции, всичко това замира. Това ли искаме, това се опитваме да избегнем, заяви Радев. 

Лекарите се измориха да обясняват, че изходът е ваксинацията, заяви Радев. Не се е чакало досега – правителството има ясен план и върви по него, каза той на въпрос на ПИК защо се е стигнало дотук.

Има много предизвикателства пред тези избори – това е запазването на здравето и живота изобщо. Видяхте най-големите хакерски атаки към България изобщо, има много нови моменти и всички институции трябва да бъдат ангажирани с това, за да могат хората да не се разколебават да ходят на избори, посочи Радев. 

Не се занимавам с хакване, каза Радев на въпрос на ПИК защо хакват медии, които не му симпатизират. Става въпрос за редица хакерски атаки срещу ПИК и други медии.

Всеки може да решава дали да се ваксинира, дали да си извади сертификат за преболедувал, дали да се тества, посочи той.

Споделих, че зависи от отговорността на всеки от нас дали и как ще се справим, заяви Радев. 

Да вземем Португалия – там има над 90 на сто ваксинирани и животът тече нормално, хората са забравили, че има пандемия, отсече президентът. 

С мълчание подмина Радев въпросът на журналистката от ПИК Ива Николова защо Стойчо Кацаров не е с него, тъй като Спешната помощ е в неговия ресор. 

Радев каза, за учудване на журналистите, че им е отнето шоуто, а всеки ден са задавали въпроси по темата. 

На въпрос на ПИК поема ли отговорност за корона-кризата, той отново отмина въпроса с мълчание.

pik.bg

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!