Фрегатата „Дръзки” от състава на ВМС ще участва в операцията на НАТО за морска сигурност в Средиземно море „Sea Guardian”

Фрегатата "Дръзки"

Снимка: Фейсбук, Български Военноморски Сили/ Bulgarian Navy.

На 26 октомври 2021 г, от пункт за базиране Бургас бе изпратена фрегата „Дръзки” от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, за участие в операция на НАТО за Морска сигурност в Средиземно море „SEA GUARDIAN” и във Втората постоянна група на НАТО SNMG 2. Това съобщиха от Български Военноморски Сили (ВМС) във Фейсбук.

Участието на кораба в съответствие с плана за подготовка на ВМС и в изпълнение на съюзните задължения към коалиционните ни партньори от НАТО е за времето от 26.10. до 08.12.2021 г.

„По време на плаването си фрегата „Дръзки“ ще вземе участие в учението на ВМС на Република Гърция „NIRIIS 21” и ще посети пристанищата Суда и Пирея в Гърция, Хаифа в Израел и Александрия в Египет.

За пореден път пред екипажа на фрегата „Дръзки“ с командир капитан ІІ ранг Стоян Христов предстои отговорната задача да покаже своите способности, развявайки Българския военноморски флаг в Средиземно море и да затвърди авторитета на Република България и Военноморските ни сили“, пишат още от ВМС.