От ПИК! Пореден скандал: Кандидат-депутат на Кирил Петков шокира – бил с криминална регистрация

ВАРНА новини лого

Колаж: ПИК.

Бизнесменът Емил Георгиев Пейчев от Царево, който е кандидат за народен представител от партията на тандева Петков-Василев, се оказа популярен в родния си край, но не с дела в полза на обществото, а като лице, представляващо обществена опасност.

38-годишният Пейчев притежава в родния си град фирма за климатици, но по-голямата част от времето си прекарва в Бургас. Той е добре разпознаваем и в съседната община Приморско, пише сайтът “Народ”.

Граждани от там са припомнили, че за този човек в информационния масив на МВР би трябвало да се съхранява криминална регистрация. Проверка установила, че Пейчев е бил привлечен като обвиняем за извършване на умишлено престъпление от общ характер. Представлявал е опасност за обществената сигурност, при задържането му е бил фотографиран под номер 339 в РПУ-Приморско, като снети са му и дактилоскопски отпечатъци.

Видно от полицейската регистрация, умишленото престъпление е извършено през 2006 г., а Пейчев е задържан е на 31 октомври. Жители на малкото населено място си спомнят за извършен грабеж над техен съгражданин, който от няколко години се е установил да живее и работи в Англия.

Срещу портрета на Емил Георгиев Пейчев в официалния сайт на ОбС-Царево пише, че е завършил Варненския свободен университет “Черноризец храбър“, право и по-точно специалност “ППООР“, има частен бизнес, семеен, с две деца и че е общински съветник от Движение “Гергьовден“.

“Това е единственият човек в историята на “Гергьовден“, за когото е взето политическо решение на Изпълнителен съвет, че се разграничаваме и, че е свалено доверието от него“, заявява доайенът на Гергьовци Любен Дилов-син, който недоумява защо подвеждащата гражданите информация за принадлежност на Пейчев към Движението продължава да е актуална.

В списъка с общинските съветници на Царево, тяхната политическа принадлежност и членство в групи в този сайт показва, че междувременно данните за Пейчев са актуализирани и срещу името му фигурира само квалификация “общински съветник”, пише от своя страна „Флагман“.

Във фейсбук профила на Емил Пейчев пък се появи и следната информация:

„Уважаеми съграждани и приятели! Във връзка с разпространяването на фалшива информация от кмета на Община Царево г-н Георги Лапчев по мой адрес с цел уронване на авторитета и името ми още утре възнамерявам да сезирам компетентните органи, за да се установи кой си позволява да злоупотребява с името ми!

Държа да ви информирам, че всичко това е политическа провокация, както и че никога не съм бил осъждан или следствен.

Кметът Лапчев е наясно, че не съм осъждан, защото има входирано свидетелство за съдимост в администрацията на Общинския съвет в Царево.

Колаж на Емил Пейчев
Колаж: ПИК.

От ПИК

Купуването и продаването на гласове е престъпление!