Д-р Лидия Маринова: Заради лъжите на Радев и служебното му правителство, плащаме с човешки животи

ВАРНА новини лого

Дълга е визитката на д-р Лидия Маринова. Педиатър и лекар ординатор с над 30 години стаж. Работи с неправителствени организации в областта на здравеопазването и социалните дейности. От 2018 г. е член на Консултативния съвет за ранна интервенция на деца с увреждания към УНИЦЕФ. Носител е на наградата на Националното сдружение на децата „Златна ябълка”. През 2019 г. е удостоена с награда за принос за развитието на социалните услуги и социалните политики в България и работа с неправителствения сектор. Била е общински съветник във Варна, зам.-кмет на града, народен представител.

Д-р Маринова е кандидат за депутат от листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Варна и сподели с нас своето виждане за коронакризата и нейното управление.

Кризата с коронавируса доби размерите на национална катастрофа. Ежедневно се увеличават заболелите, смъртността расте в застрашителни размери, министърът на здравеопазването призовава експертите да се „хванат за ръце“. Демонстрация на какво? Ще се молят Господ да ни спаси от хаоса до който ни докараха или ще изиграят едно хорце?

Отново ги чуваме да говорят, че ПП ГЕРБ им е виновна. Но се премълчава (удобно!), че правителството на Бойко Борисов беше договорило достатъчно от всички ваксини. И ако имаше добра организация през летните месеци, които буквално се проспаха, ваксинационния процес щеше да е напреднал сериозно.

Странна е изобщо идеята на Румен Радев, че министър-антиваксър ще овладее кризата. Дава се трибуна на знайни и незнайни специалисти, но духът е изпуснат от бутилката. Имахме много ваксини, но не ги използвахме, а подарявахме, продавахме и прочие!

Истината е, че малко държави могат да се похвалят с нашия избор от ваксини.

Призовавам всички, които четат това: ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ!

Огромен проблем е има и с кадрите в ковид-отделенията и здравната система. Легла има, няма хора. Загубиха се много човешки животи. И на лекари, и на пациенти.

Тези прословути 1000 лв., които ще станат 1200 лв. и трябваше да стимулират медиците се бавят. Но не 1000 лв. вземат медицинските специалисти! Лекарите получават 250 лв. от тях, медицинските сестри около 150 лв., защото в сумата има разходи за консумативи и др.

Социалните работници също са на първа линия! Има концепция от МТСП за допълнителни средства към заплатите в АСП, но са забравени хората, които са лице в лице с коронавируса в социалните услуги. Изтърван е моментът да се предоставят суми в периода на епидемия. Как обаче ще стане това? Не се говори за бюджет, а сме ноември!

След като затваряме училища, а държим отворени дневни центрове за деца и възрастни с увреждания, оставяме най-уязвимите под риск. Липсва и „Ремдесевир“, кислородът свършва, няма персонал, организация за лечение на коронавируса. Все още не работят ковид-зоните, безплатните лекарства за домашна терапия са мираж.

И още, и още лъжи от служебното правителство и кандидат-президента Румен Радев.

За съжаление плащаме с човешки животи!

За ВН: Борис Проданов

д-р Лидия Маринова

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!