Полицейски шефове на проверка по АМ „Хемус“

ВАРНА новини лого

Полицейските директори в Шумен и Търговище Георги Гендов и Мариан Михайлов тръгнаха на проверка на проблемен участък от магистрала „Хемус“. Заедно с тях бяха и областните управители, както и бившите директори на ОД на МВР в Шумен и Търговище.

Инспекцията се проведе ден, след като вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че 600 метра от изграждащия се в момента участък на магистрала „Хемус“ между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“ се е срутил, пише „Монитор“.

„Извършваме проверка относно наличието на този изкоп. За нас е важно да разберем каква е причината новостроящата се магистрала да е стигнала до това положение. Смятаме, че тук, преди това, е имало насип, имало е асфалтово покритие, маркировка и мантинели. За нас е странно защо в момента изглежда така“, каза пред журналисти директорът на ОДМВР Търговище ст. комисар Мариан Михайлов.

„Действително имаше положен един пласт асфалт. Няма свличане или срутище. Извършват се допълнителни отводнителни мероприятия – дренажни ребра, откопаване на насип. Обектът е в строителство, с договор, спечелен с обществена поръчка и всичко друго е спекулация. Какво искат могат да проверят. Предполагам, че трябва да дойде някой, който е инженерен технически състав, който да направи някаква проверка.“ – коментира полицейския оглед техническият ръководител на фирмата изпълнител „Автомагистрали Черно море“ Асен Тодоров.

Проверката е била разпоредена от ръководството на МВР.

dnes.bg

Още по темата: Рашков гони журналист от брифинг, недоволен от въпросите. С много зор призна, че е излъгал – Борисов няма банка