ЦИК: Кирил Петков е извършил нарушение – агитирал е! Ще бъде глобен

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС

ЦИК е разгледала случая с изявлението пред медиите на Кирил Петков. Непосредствено след като даде своя вот, кандидатът за народен представите обяви и кои са неговите числа.

Според Комисията това е нарушение на изборните правила и се смята за агитация. След като вече е прието решение на заседанието на ЦИК ще бъде съставен акт за нарушението му със съответната глоба.

Бих призовал всички водещи политици в страната да се въздържат да споделят вота си, каза Цветозар Томов на брифинг на ЦИК във връзка с казуса около изказването на лидера на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който обяви, след като упражни правото си на глас, кого е подкрепил за президентските избори. 

„Установихме нарушение на кандидата за народен представител Кирил Петков за това, че в деня на вота, според нас, с изказването, което е направил, след като е гласувал, а именно, че е гласувал за президент с номер 6, че неговите числа са номер 6 и номер 25, приемаме, че се извършва призив за подкрепа на кандидатите с посочените номера в бюлетината“, обяви и Росица Матева. 

ВН

Прочетете още: От ПИК! Мрежата избухна: Кирил Петков отново потъпка закона в името на властовите си амбиции