Геноцид и в Гърция за неваксинирани срещу COVID-19?

ВАРНА новини лого

Вътрешният министър на Гърция Макис Вородис заяви в интервю за телевизия „Скай”, че ограниченията, въведени върху неваксинирани граждани, са идея, която би обмислил.

Воридис каза още, че според наличните данни огромното мнозинство от пациентите с COVID, които умират, са неваксинирани, за разлика от ваксинираните граждани, които се разболяват и от които 0,4% губят живота си.

Днес гръцките медии спекулираха за сценарии за повече мерки, които ще включват френския модел със задължителна бустерна доза за лица над 65 години или заплахата от изолиране от социални дейности, съобщи сайтът Keep Talking Greece.

Говорителят на правителството Янис Ойконому нито потвърди, нито отхвърли възможността за прилагането на прилагането на австрийския и френския модел за анти COVID мерки.

Основният приоритет на правителствената философия относно пандемията е увеличаването на ваксинациите, каза Ойконому пред репортери на редовния брифинг в понеделник.

„Обсъждаме само точкови промени на мерките и всичко, което може да насърчи ваксинирането и сигурността на гражданите срещу заплахата от коронавирус. Ние не обсъждаме ограничаване на свободите за нашите ваксинирани граждани, ние по никакъв начин не обсъждаме някакво блокиране“, категоричен беше той.

tribune.bg

Прочетете още: В Австрия влезе в сила пълно затваряне за неваксинираните