СИГНАЛ ДО ПИК: Лъсва измама – вижте как ЦИК трие гласове за проф. Анастас Герджиков в полза на друг (СНИМКИ)

ВАРНА новини лого

Колаж: ПИК

Шокиращ сигнал до ПИК изпрати член на СИК във връзка с измама на вота за президентските избори. Той прилага и документи, които са публикувани и официално на сайта на ЦИК, установи проверка на медията ни. 

От тях става ясно, че цели 31 гласа, дадени за проф. Анастас Герджиков са били изтрити и са сложени в полза на друг кандидат!

Измамата е изключително скандална, тъй като остава въпросът дали се прави и в други секции в страната с цел да се увеличи разликата между опонента на Румен Радев и действащият президент, който държи еднолично цялата власт в България вече седем месеца. И дали е направено и на парламентарните избори. 

Схемата пък е проста за изпълнение. Първият протокол, който се попълва от членовете на секционната избирателна комисия, където има представители на всички партии и трудно се допускат манипулации, е точен. В него за 21 секция в Рибарица, Тетевенско, е посочен и вписан директно от СИК резултатът от машината – 31 гласа за опонента на Радев проф. Анастас Герджиков. В графите около името му са и имената на Светльо Витков и Луна, които имат съответно 0 и 1 гласа. 

В протокола на следващото ниво – районна избирателна комисия, резултатът отново е същият. Тоест – там, където действат с четворна проверка партийните представители на изборите, манипулация няма. 

Но изведнъж на централно ниво обратът е пълен. В протокола на ЦИК, която бе назначена от Румен Радев изведнъж гласовете за ректора на СУ проф. Анастас Гердижов са изтрити и 31 вота са прехвърлени на Витков. Единият глас на Луна пък е даден на него, а тя остава с 0.

Загадка остава дали по подобен начин е действано и в останалите секции в страната и какъв е истинският резултат от битката между диктатора Радев и опонента му проф. Анастас Герджиков. Както и дали по същия начин са манипулирани парламентарните избори в полза на партията на Румен Радев ПП, с която унищожи БСП.

pik.bg

документ

документ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!