Умориха народа от избори и компромати! Капанът щракна, но кой се хвана

юмрук и капан

Народът се умори от избори и компромати.

Всъщност това беше целта на безумната въртележка през последните месеци.

Капан, поставен от един вдигнат юмрук, целящ да се докопа до цялата власт.

Браво! Успя!

При рекордно ниска избирателна активност, действащ президент, със съдействието на целия административен апарат, няколко международни конфликта и небивала компроматна война, успя да накара българите да не гласуват и да се докопа до заветната ВЛАСТ!

И тук се сещам за онзи лозунг „Вся власть Советам“, но не поради тривиални причини, а заради онази голяма причина, поради която Ленин се отказва от него – метежът на ген. Корнилов.

За Корнилов известният ген. Михаил Алексеев казва, че „Той имаше сърце на лъв, но глава на овца“. Може би това е и причината да се сетя за този позабравен във времето лозунг.

Факт е обаче, че благодарение на тази изключителна характеристика на ген. Корнилов болшевиките успяват да вземат властта в Русия, а след това историята е добре позната на всички над 45 г.

Историята е позната на няколко поколения българи, някои мислещи, а други безразлични и непозната за по-младите, но тази зима всички ще я научат или ще си я припомнят отново. Защото резултата е един и същ – хляба – скъп, живота-беден, избраните – гуляят.

Може би, но все пак не живеем в 1917 г.

Капанът за българите щракна още в момента, когато ни завъртя рулетката на политическата криза, предизвикана от вдигнатия юмрук, но дали само тези, които ще платим през следващите месеци с безработица, непоносими сметки за ток, гориво, хляб, а някои дори и с живота си в болничните коридори, сме вътре в него?!

В центъра на този така дълго и търпеливо планиран капан през зимата ще се окажат тези, които го създадоха. Защото пропуснаха факта, че живеем в 21 век.

Пропуснаха факта, че дори хора, които гласуват за чалгата или тези, които гласуват за компроматите (защото това е „вота“ събран от тях) искат да са на топло, да се хранят, да имат работа и да живеят нормално в 21 век.

Пропуснаха факта, че с подобна „победа“ създават онзи прецедент, наречен „революционна ситуация“. Когато гладните, премръзналите, бедните и обезверените събират сили и излизат на улицата за да наложат ред над чалгата и грешните планове на бивши и настоящи комунисти.

Не ви се вярва, че това ще се случи? Смятам, че теоретикът на анархизма Михаил Бакунин го е казал по-добре от мен: “ЕДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ Е УЗРЯЛА ЗА СМЪРТА КОГАТО Е СЪЗДАЛА И РАЗВИЛА В СЕБЕ СИ ВСИЧКИ ТЕОРЕТИЧНИ И ПРАКТИЧЕСКИ ЕЛЕМЕНТИ, КОИТО ТРЯБВА ДА Я УНИЩОЖАТ.”  

Лично мнение за ВН: Спас Начев

Прочетете още: Доц. Антоний Гълъбов: Бойко Рашков се изяви при създаването на напрежение, Радев нагнети политическия нихилизъм