Жители на „Кайсиева градина“ доволни от обновяването на квартала

Жители на "Кайсиева градина" доволни от обновяването на квартала

Снимки "Фейсбук"

Докъде стигна обновлението на „Кайсиева градина“ и доволни са хората в квартала от придобивките? В предаването „България в 60 минути“ по БНТ 1 за един от успешните инфраструкурни проекти на Варна говори кметът на Район „Владислав Варненчик“ Николай Костадинов.

„Ремонтът на „Кайсиева градина“ беше нещо като мечта за мен и кмета на Варна Иван Портних – заяви Николай Костадинов. – Работата по проекта започна още през 2016 г., но редица пречки забавиха нещата. Имахме готовност да започнем рехабилитацията на „Кайсиева градина“ още тогава! Успяхме да го направим в началото на тази година със средства, осигурени благодарение на последния редовен кабинет от държавния бюджет.“

Ремонтът е основен за целия ІІ микрорайон.

„Всичко старо се маха, създава се нова основа. Тогава се асфалтира. За първи път виждам подобно нещо. В повечето случаи ремонтите бяха преасфалтиране. Детски площадки, места за отдих, стийтфитнеси… Добре, че имаме опит от ремонта на ІV микрорайон – първият проект във Варна, защо не е и в България за рехабилитация на междублоково пространство. И прилагаме този опит, елиминирайки грешките“, посочи Николай Костадинов.

Жители на "Кайсиева градина" доволни от обновяването на квартала

Ето и мненията на жителите на „Кайсиева градина“:
„Много се каляхме преди, нямаше пътеки, нищо. Сега е както трябва“, сподели възрастен мъж.
„Идеално е, толкова години чакахме, доживяхме. Асфалтирано е, удобно, функционално“, добави дългогодишна жителка на „Кайсиева градина“.
„Приятно е за разходки, надяваме се да стане още по-хубаво и красиво“, коментира на свой ред майка с дете.

Кметът на Района коментира още, че прави всичко възможно за приключване с основната част от ремонта.

„В тази част от ІІ микрорайон, където има ремонти, ще приключим с основната част до края на годината. Ще останат дейности по поставянето на уредите на спортните и детските площадки, с озеленяването. С асфалтовите дейности привършваме. Неприятно обаче е, че ремонтът е разделен на 2 части. Това е първата част, половината – 8 млн. лв. Трябват още толкова. Надявам се от новото ръководство на държавата да осигурим финансиране за ІІ етап от ремонта на „Кайсиева градина“. В противен случай ще се справим и с общинския бюджет, но ще стане много по-бавно“, завърши Николай Костадинов.

ВН

Прочетете още: Уникално 30-метрово пано украси спортния комплекс във „Владиславово“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Жители на "Кайсиева градина" доволни от обновяването на квартала
Асфалтирането приключва до края на годината.