Рецепта на деня: Свинско с картофи по касапски (от тефтерчето на баба)

ВАРНА новини лого

Източник gotvach.bg

Продукти:
600 гр. свински врат
1 кг картофи
500 гр. карначета или наденички
1 бр. лук
500 мл. бира
40 гр. масло
червен пипер
черен пипер
риган
розмарин
сол

Приготвяне:
Тази рецепта за свинско с картофи е много лесна и бърза за приготвяне. Подходяща за вечеря. Първо избираме тава, в която ще се поберат всички продукти.

Нарязваме лука на едро и разстиламе в тавата. Отгоре нареждаме картофи също на парчета. Поръсваме със сол и подправки. Слагаме и парчета масло.

Отгоре нареждаме свинското на пържоли и карначетата, навити в кръг. Посоляваме пържолите и поръсваме с подправки. Накрая поливаме с бирата.

Печем 1 час под фолио на 240 градуса. Отстраняваме фолиото и дозапичаме около 20 минути карначетата с картофки.

Поръсваме с пресен магданоз по желание. Добър апетит!