Уникално 30-метрово пано украси спортния комплекс във „Владиславово“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

30-метрово пано украси нов спортен комплекс във Варна

30-метрово пано с анимационни герои, създадено по време на младежкия фестивал Funcity + бе дарено на новия спортен комплекс в Район „Владислав Варненчик“. Фестивалът, който дава възможност за изява на млади варненски творци, артисти, музиканти, спортисти, представители на неправителствени организации, се проведе през август. Организатор на събитието е дирекция „Образование и младежки дейности“ към община Варна.  

Дарението е направено със съгласието и подкрепата от автора на композицията Николай Чакъров – Niкo CH и кмета на Район „Владислав Варненчик“ Николай Костадинов, съобщиха от пресцентъра на фестивала. 

Младият художник лично участва в пренасянето на творението си, което първоначално красеше оградата на ВТГ „Г. Ст. Раковски“ във Варна.

30-метрово пано украси нов спортен комплекс във Варна

„За мен беше важно композицията да стигне до максимален брой хора, да продължи да живее и да зарежда с младежки дух и енергия. Смятам, че в новия си дом – модерният спортен комплекс във „Владиславово“, намира своето подходящо място. Защото тук младите хора ще могат да му се радват“, споделя Николай Чакъров.

Той разкри, че е успял да сътвори огромния винил с графити само за 3 дни, като на финалната права призна, че е потърсил малко помощ от двама приятели.

„Това са герои, които ни напомнят на любимите анимационни образи от филмчетата в детството ми. Не ми е останало време да дам име на всеки. Като дете гледах много Cartoon Network, гледах руски анимационни филмчета, американски стари анимации… Голяма част от нещата и формите, които използвам, са взаимствани. Не откривам топлата вода, но със сигурност си преработвам нещата през моята призма“, добавя творецът.

Освен с графити, Niкo CH се занимава и с дигитални изкуства.

ВН