В ПИК и „Ретро“: Драма с дъщерята на Кирил Петков (СНИМКИ)

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС

Кирил Петков e обтегнал отношенията си с най-голямата си наследничка Ванеса, а причините за дрязгите между баща и дъщеря били финансови. Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ сам заяви във видеоинтервю в социалната мрежа Инстаграм, че е отказал да издържа първородната си щерка, тъй като тя пожелала да прекъсне скъпото си образование в Америка, където учи за инженер.

Милионерът Петков останал недоволен от решението ѝ и не подкрепил мечтата ѝ да се развива в друга насока, която я вълнувала повече. 21-годишната девойка искала да се премести следващото лято от Ню Йорк във Флоренция, Италия, където имала желание да твори върху белия лист и да напише дебютната си книга. Новоизлюпеният политик ѝ пожелал успех, но ѝ казал, че трябвало да се оправя финансово сама и той не иска да харчи пари за авантюристичните ѝ пориви. Затова Ванеса му съобщила, че щяла да си намери работа като сервитьорка и въпреки неодобрението му пак възнамерявала да преследва мечтата си докрай.

В момента тя е студентка в NYU Tandon School of Engineering в Ню Йорк, а справка с ценоразписа на университета показва, че таксата за една семестриална година там струва 57 840 долара, или 100 хиляди лева. Преди да отиде в университет, Ванеса е учила в две други престижни училища – едно в Канада, както и в Софийската математическа гимназия.

Очевидно майка ѝ – канадката Линда, няма думата по отношение на нейното образование. Петков решавал и какъв да бъде пътят на другите им две по-малки щерки. По негово настояване те посещавали уроци по математика и също се целели към СМГ. Едната вече била приета, а другата тепърва щяла да кандидатства там. Преди това двете посещаваха частно училище в София с годишна такса 10 хиляди лева.

Най-голямата щерка на Петков, която се ражда, когато той е само на 20 години, не е ангажирана с политическата му кариера и е единствената от цялото семейство, която не агитираше за него по време на предизборната му кампания в социалните мрежи, за разлика от жена му, майка му и баща му.

pik.bg

Петков с дъщеря си Ванеса

Ванеса в тийнейджърския си период

Цялото семейство на Кирил Петков