СДС не приема идеята на бъдещата четворна коалиция за увеличение на максималния осигурителен доход

ВАРНА новини лого

Снимка: БГНЕС

СДС категорично не приема идеята на бъдещата четворна коалиция за увеличение на максималния осигурителен доход. Това се казва в съобщение на пресцентъра на партията.

Да повишиш размера му, особено в условия на криза, означава:

1. Да отнемеш едно от малкото предимства на българския бизнес.

2. Да смачкаш допълнително конкурентоспособността на българските фирми, които и без това са на опашката в ЕС.

3. Да обезсърчиш най-предприемчивите и най-инициативните, които без друго плащат най-високите вноски, и то редовно, и поемат най-голямата тежест и към момента.

4. Да попречиш за утвърждаването на най-важната прослойка за всяка претендираща за добър стандарт държава – средната класа.

5. Да принудиш високо квалифицирани специалисти, които останаха или се върнаха в България заради високите заплати в техния сектор, да потърсят работа в чужбина.

Затова ние, от СДС, заставаме категорично в подкрепа на декларацията на IT – сектора за запазване на максималния осигурителен доход на 3000 лева, пишат още от партията.

Родният бизнес има нужда от подкрепа, а не от допълнителни затрудения. Носителите на промяната би трябвало да са наясно с това. За съжаление, тяхното предложение за повишаване на максималния осигурителен доход, говори за сериозно разминаване между предизборни обещания и следизборни намерения! Промяната вече е ясна – започна с увеличение на осигурителната тежест! Дали ще са доволни хората, които ги подкрепиха?!“, пишат в заключение от СДС. 

Tribune.bg