Какви тайни крие в себе си една ежедневна дамска чанта?

чанта

Отдавна е известно, че дамската чанта е място, където можете да намерите буквално всичко. Това не е лошо, напротив, често може да ни помогне много. Там се крият много тайни. Готови ли сте да ги опознаете?

Ежедневната дамска чанта – какво трябва да има в нея?

Няма перфектна рецепта за това какво трябва да има в дамската чанта. Ха! Няма две еднакви (или всъщност еднакво оборудвани) в света. Всяка жена поставя принадлежности в зависимост от личните си нужди, така и от тези на нейните близки. Някои неща могат да бъдат полезни, така че трябва да са във вашата чанта. В крайна сметка няма значение какво използваме, а дали изпълнява своята роля.

Всички ли носят дамски чанти?

Много жени смятат дамските чанти за полезен елемент от облеклото, поради което имат поне няколко от тях. В днешно време и мъжете все по-често носят различни чанти. Светогледът и модата непрестанно се променят. Може да срещнете и дами, които не харесват особено дамски чанти, но пък ползват раници с удоволствие.

Как да изберем най-добрата чанта?

Чантите трябва да се сравняват една с друга. Когато пазарувате, трябва да обърнете внимание не само на хубавия външен вид, но и на функционалността. Струва си да помислим какво носим в нея и нейния размер, както и за какво ни е нужна (ще си купим различен размер, когато искаме да отидем на парти, друг – за ежедневието).

Какви тайни крие дамската чанта?

Всичко! Всъщност в нея можете да намерите всичко, затова понякога може и да ви тежи (дори няколко килограма). Съдържанието на чанта на млада, неомъженa или омъжена, но без деца се различава значително от съдържанието на чантата на майката на кърмаче или няколкогодишно дете.

Със сигурност всяка жена ще си сложи портфейл, телефон и хигиенни принадлежности: дамски превръзки, тампони, обикновени и интимни мокри кърпички, както и все по-популярната менструална чаша. Често в чантата има кърпички за отстраняване на грим, козметични тампони, както и козметика: червило, спирала или фон дьо тен (това е индивидуален въпрос).

Хранителните продукти също са важни: можем да сложим кутии за обяд в чантата, който ядем на работа или бързи закуски, които не я замърсяват: ядки, шам фъстък, различни видове сладки. Всичко, което може да се окаже необходимо в непредвидена ситуация.

Това, което може да се окаже малко изненадващо – в чантата на жената трябва да има и лекарства, приемани ежедневно (за хронични заболявания, противозачатъчни и т.н.) или за случайни ситуации (за алергии, инхалатори, болкоуспокояващи). За да се чувстваме сигурни, можем да закупим и специални лепенки за мазоли. Също така си струва да поставите бутилка вода в нея (може да се използва по два начина: като напитка и за изплакване на ръцете).

Дамската чанта на мама –в неяима много неща. Със сигурност ще намерите предмети за грижа за бебето: памперси, мокри кърпички, крем против подсичане. Не всяка жена използва отделна бебешка чанта, така че има всичко, което може да бъде полезно: залъгалки, играчка, закуски, вода и много други неща, които се оказват необходими в ежедневието.

Съдържанието на дамската чанта е индивидуално нещо, но има едно общо за всички дами: пестеливостта. Опитват се да бъдат подсигурени във всяка ситуация. Това често води до забавни ситуации – понякога в чантата се оказват неща като чук или отвертка.