От ПИК! В понеделник изхвърлят „Труд“ от редакцията по заповед на правителството на Радев

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

Безпрецедентна репресия и цензура се оказва на редакцията на вестник „Труд“, научи ексклузивно ПИК. Екипът на на медията утре ще бъде изхвърлен на улицата по заповед на областния управител на София Митко Михайлов.

Решението е дошло по искане на Велислав Минеков, който в последните дни като министъра на културата  е разпоредил редакцията на „Труд“, която се намира на ул. „Лъчезар Станчев“ 7 в София, да бъде запечатана.

Така от утре медията ще остане на улицата, като ще има само седмица, за да си намери нов офис и да премести цялото си оборудване.

Пред ПИК главният редактор и собственик на „Труд“ Петьо Блъсков обясни, че цензурата и репресията идват от културния министър на Румен Радев – Велислав Минеков.

„Не сме уведомени за това искане. Заповедта му е абсолютно незаконосъобразна. Къде ще отидем посред зима и преди Коледните празници“, попита пред ПИК Петьо Блъсков и уточни, че бруталната репресия идва заради разкритията на „Труд“ за схемите на Минеков, както и заради редакционната им политика, която не мълчи за нарушенията на президента Румен Радев.

Така утре в редакцията на „Труд“ ще влезе заместник-министър на културата заедно с комисия от областната управа, които ще запечатат офисите на медията. Журналистите пък ще имат само седмица, за да преместят цялото си оборудване в нова сграда, където да продължат дейността си.

pik.bg

Прочетете още: 30 000 души от държавната администрация остават на улицата догодина, обяви Асен Василев