Велизар Енчев: Радев и Трифонов попречиха на Нинова да стане председател на парламента

ВАРНА новини лого

Източник "Фейсбук"

Румен Радев попречи на Корнелия Нинова да стане председател на парламента. Това заяви Велизар Енчев пред БНТ.

По думите му е имало договорка между четирите партии в бъдещата управленска коалиция лидерът на БСП да оглави първия парламентарен пост в държавата. За това дори е имало съгласието на ДБ, но в един момент изненадващо срещу избора на Нинова се е обявил Слави Трифонов. Тогава била измислена схемата за ротация на председателския пост, което би било унизително за който и да заеме тази позиция.

Вътрешен конструктор на управляващата формула е Румен Радев, който действа под външен диктат, каза още Велизар Енчев.

Проф. Румяна Коларова се съгласи с Велизар Енчев, че в този парламент най-подготвеният за председател е именно Корнелия Нинова и най-естествено би било тя да заеме този пост.

„Слушах представител на ДСБ, на която съм сред основателите. Той каза, че харесвал Бойко Рашков, но не и Корнелия Нинова. Не мога да разбера тази логика. Когато става дума за преформатиране на политическото пространство, не става въпрос за партии, а за ценности. В Германия също има подобна нагласа – да гласуваш за някого само защото мразиш другия.“, това заяви политологът Румяна Коларова.

„В подобно лявоцентристко правителство трябваше да има подкрепа, но отвън, както направи Радан Кънев със своята достойна позиция. По-добре е да излезеш от хомота и да останеш извън кабинета“, каза още Коларова.  

tribune.bg

Прочетете още: НФСБ се преименува, Валери Симеонов вече не е лидер