„Българската Коледа“ за 19-и път подаде ръка на деца в беда

ВАРНА новини лого

Снимка "Фейсбук"

Подкрепата за „Българската Коледа“ е съпричастност не само към съдбата на децата в беда, но и за усилията на лекарите, които се грижат за тях, и за родителите, които всеотдайно се борят за по-доброто им бъдеще. В края на ноември президентът Румен Радев обяви началото на 19-ото издание на инициативата. С кратко съобщение на 1117 или гласово обаждане на 0900 1117 всеки може да подкрепи децата на България.

Снощи беше излъчен традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ в ефира на bTV и Българското национално радио.

И тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се включиха обичани български музиканти, съпричастни към каузата са известни журналисти и спортисти. Послание отправиха и признати лекари и общественици. По време на концерта деца, подкрепени от „Българската Коледа“, разказаха за своите усилия и мечти.

Над 2 455 000 лв. достигна набраната сума за 19-ото издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл. Бяха изпратени над 345 000 дарителски кратки съобщения на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена в последния ден на месец ноември. От тогава до сега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 2 055 000 лв., a над 55 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

ВН

Прочетете още: Възлюбени имена черпят днес, спазват се важни обичаи