Румънци и албанци плъзнаха из градския транспорт, пенсионерите пропищяха

ВАРНА новини лого

Румънци и албанци обират на поразия хората в градския транспорт в София. Взимат само портмонета и мобилни телефони. Само за 24 часа навръх Стефановден са станали близо 10 удара, обясниха от СД- ВР пред ,,Телеграф“.

Потърпевши са станали възрастни жени и мъже, които се возели по линия на рейс 111, няколко тролея, както и в метрото. Почти същото е положението в Благоевград, Петрич и Сандански, тъй като чуждите джебчии отивали към Гърция за Нова година.

Румънците и албанците се движат на групи. Правят се на туристи. Причакват жертви по спирките и започват да ги заговарят. Как да стигнем до Централна гара“ бил задаваният въпрос на всички от обраните жертви в София, разказаха разследващи.

Хората откликвали и започвали да обясняват. След това били проследявани и в удобен момент-обирани. По джобове и чанти бъркали жените. С тях имало мъже и деца на по 14-15 години, които били обучавани да крадат. Мъжете пък прибирали парите.

Щом вземели портмоне или телефон, джебчийките изчезвали. Вчера граждани открили няколко захвърлени портфейла на жертви на джебчийските кражби. В тях си стояли лични и дебитни карти, липсвали само парите -кеш.

В навечерието на Нова година, особено румънците и албанците, тръгват към Гърция, както и други европейски държави, където се празнува позасилено идването на новата година.

Пристигат с автобуси, след това се прекачват и стигат до Солун, Атина или други курорти, където се очакват чужденци с дебели портфейли, разказаха криминалисти. От СДВР призоваха гражданите да не носят документите си за самоличност в портфейла, както и да избягват да се возят в транспорта с раници на гърба. където няма да усетят джебчийските набези.

blitz.bg

Прочетете още: Намериха изчезналия Алекс жив и здрав на пистите в Пампорово!