Редица мощни магнитни бури ще ни ударят през януари

ВАРНА новини лого

Първата магнитна буря за 2022 г. ще се случи между 5 и 7 януари. Влиянието на слънчевата активност ще бъде умерено – с 3 пункта. Особено внимателни трябва да бъдат тези, които страдат от хронични заболявания. Обажданията към стари дядовци и баби, които може да имат нужда от помощ в тези трудни дни, няма да са излишни.

Втората магнитна буря ще засегне хората и животните на 18 януари. Въпреки че ще бъде слаба, в този ден е по-добре да избягвате травмиращи дейности – по-добре е да отложите тренировката, а в случай на лед на улицата, да се движите много внимателно.

Последната магнитна буря се прогнозира за 20-21 януари. По-добре е чувствителните към метеорологичните промени хора да се подготвят предварително – да се откажат от физическата активност, различни стресови ситуации и голямо натоварване.

При неразположение се препоръчва да се консултирате с лекар.

Как да се предпазите от магнитни бури през януари 2022 г.

Слънчевата активност е особено опасна за чувствителните към времето хора и дори тези с физически наранявания или хронични заболявания могат да бъдат засегнати от влошаването на здравето.

Как да сведем до минимум здравните ефекти от магнитна буря:

  • Добрият график за сън ще позволи на тялото да се възстанови след усилие – улеснява понасянето на слънчевата активност;
  • Ходенето на чист въздух със спокойно темпо значително ще намали главоболието и други симптоми;
  • Правилната диета ще намали тежестта върху тялото, както и избягването на алкохол;
  • Отхвърлете конфликтите и лошите мисли, запазете спокойствие;
  • Ако имате някакви здравословни проблеми, консултирайте се с лекар.

От Ndt1.eu