От ПИК! ПЪЛЕН ФАРС: Зъболекар социалист с дъщеря с менте диплома ще ръководи комитета за борба с коронавируса

ВАРНА новини лого

Колаж: ПИК

Зъболекар ще ръководи мерките срещу пандемия. Това стана ясно след днешното заседание при здравния министър проф. Асена Сербезова. 

“Към настоящия момент не се предвижда въвеждането на допълнителни ограничения, с изключение на увеличаване контрола по отношение влизащите в страната граждани“, пък коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев след срещата на здравните власти по-рано днес.

На този фон министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в здравното ведомство, чиято задача е да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки. Комитетът ще бъде ръководен от заместникът и доц. Георги Йорданов.  

Ръководителят на комитета е доктор, магистър по дентална медицина и здравен мениджмънт. Бивш депутат от БСП и именно от квотата на социалистите той зае поста на заместник-здравен министър.

В периода 2011-2014 г. е бил управител на МБАЛ “Св. Мина“ в Пловдив. От 2014 до 2017 г. пък заема длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ “Пловдив“. 

Около него се вдигна шум, след като стана ясно, че дъщеря му Десислава Йорданова, представя фалшива диплома за висше образование, с която беше общински съветник в Общинския съвет в Пловдив.

Скандалът около Десислава Йорданова костваше и кандидат-депутатското място на баща й доц. Георги Йорданов на изборите на 4 април миналата година. Публична тайна под тепетата беше, че Нинова не вкара Йорданов в листите именно заради скандала с дъщеря му.

Два месеца по-късно обаче БСП реабилитираха пловдивския им кадър и той беше вкаран в Изпълнителното бюро на партията, а преди по-малко от месец, зае и заместник-министерското кресло в здравното министерство.

pik.bg