МаяМа: Намалените пенсии са първият голям гаф на кабинета

ВАРНА новини лого

Снимка "Фейсбук"

Огромна част от българските пенсионери се почувстваха излъгани след обещанията, че няма да получат по-малко пари през януари, отколкото през декември. Завеждаме дела, това е първият голям гаф на правителството и фалстарт на социалната политика.

Това заяви бившият народен представител в 45-ото и 46-ото народно събрание и лидер на гражданското движение „Изправи се БГ!“ Мая Манолова по БНТ. Тя подчерта, че е изненадана от проблема с пенсиите, защото социалната политика е дадена на БСП.

„В преизчислението на пенсиите не са включени индексациите от 2018 и 2019 г. Ако се добавят те, пенсиите ще изглеждат по друг начин. Не приемам, че нещата ще се оправят с компенсирането на получилите по-малко пари през февруари. Това е еднократна добавка, а после пенсиите ще си останат такива, каквито са сега, обясни Манолова.

Тя призова министър-председателя Кирил Петков да се намеси незабавно. Трябва НОИ да включи индексациите от тези две години, тогава няма да има нужда от дела, ние помагаме на управляващите, каза още Мая Манолова.

Тя заяви още, че не се готви да заема никакъв държавен пост и няма да се кандидатира отново за кмет на София на следващите местни избори.

offnews.bg

Прочетете още: МаяМа предупреди кабинета и парламента, плаши с дела заради намалените пенсии