От ПИК! „Промяната“: Назначаваме в правителството съпругите и любовниците си. Имаме вече и Големанов в рокля

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

Как продължава промяната?

Като си назначаваме във властта съпругите и любовниците и като репродуцираме в дела гениалното творчество на Ст. Л. Костов и по-специално неговия „Големанов“.

Имаме си вече Големанов в пола: универсалния боец Велислава Петрова от ПП.

На 7 януари 2020 г. Велислава Петрова е назначена за зам.-министър на външните работи.

На 3 август 2021 г. Велислава Петрова е предложена за министър на образованието

На 12 юли 2021 г. Велислава Петрова е предложена за министър на здравеопазването.

Иначе по професия е вирусолог. 

Не ви ли звучи познато? Има-няма век, откакто Ст. Л. Костов описа този синдром чрез героя си Големанов.

„Партията ни може да остане без членове, но не и без кандидати за министри. Аз лично всеки пост бих поел, не ме плаши работата мене“, мъдро отбелязва Големанов.

През цялото сценично действие, обладан от фиксидеята за власт, той сменя виртуално няколко министерски „портфейла“. Ту взима просвещението, ту земеделието, ту търговията, но е съгласен и на вътрешните работи. Готов е на всичко, защото и той – като Велислава Петрова, е „дялан камък“.

Век по-късно нищо не се е променило. Дупки попълваме всякакви. Без значение дали сме компетентни, стига да има „квота“. На власт са не можещите и знаещите, а заслужилите. И какво, че новият Големанов е в пола…

Промяната продължава и по линия на шуробаджанащината. Вицепремиерът Асен Василев, по-известен като анимационния персонаж Кокорчо, назначил жената на приятеля си Лорер за шеф на кабинета си. Нищо, че Лорер е министър в същото това правителство и по този начин двама души от едно семейство заработват в Министерския съвет на висши позиции. 

Пак Кокорчо лансира за шеф на НАП близкия си Румен Спецов, чиито фирми се оказаха в данъчно нарушение. 

Министърът на културата пък, един неизвестен младеж с читалищен стаж, стана министър с официалния аргумент, че е дългогодишен познат на Кокорчо, който „гарантира за качествата му“!?

Каква банка кадри само е обкръжението на почитаемия Асен Василев…

В същото време говорителката на премиера Лена Бориславова живее на семейни начала с зам.-шефа на Народното събрание Мирослав Иванов.

Според „промяната“ обаче това не е конфликт на интереси. Просто най-качествените и подходящи хора по някаква случайност са помежду си съпруги, съпрузи и любовници.

Като уволни консула ни във Валенсия, премиерът Петков се закани, че спира политическите назначения. Спира политическите, за да почне със семейните.

И още от Големанов: „Хубаво е да си министър, хубаво е, дявол да го вземе…“

Автор: Недялко Недялков, ПИК

Прочетете още: „Промяната“ продължава! Съпругата на Лорер става шеф на кабинета на Асен Василев