Руското посолство изтрещя! Обяви изявленията на Блинкен за „просташки“, а САЩ за грабители и изнасилвачи

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС

Руското посолство в София съвсем изпусна нервите си, публикувайки груб и арогантен текст на страницата си, представен като коментар на Руското външно министерство. Изявленията на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен са наречени „просташки“, а американската нация е обвинена, че където мине граби и изнасилва. Това била тяхна практика от 300 г. насам. Като жертви на този американски маниер са обявени индианците, корейците, виетнамците, иракчаните, югославяните и т.н.

Повод за гневната реакция на „братушките“ са станали думите на Блинкен, по повод на събитията в Казахстан и нахлуването там на руска армия, представяна като миротворци. Държавният секретар на САЩ основателно дава пример от историята, припомняйки „че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат“.

Защо Кремъл и Руското посолство в София се засягат от голата истина. България е най-красноречивият пример, който потвърждава на 100% думите на Блинкен. Повече от 144 г. ние не можем да ги изгоним от Родината си. А най-циничното е, че винаги ни се представят като „освободители“ и настояват подло да ги тачим с паметници и народни чествания. Същата е съдбата и на другите Източно европейски държави. От тази имперска и болшевишка любов не могат да се отърват още десетки държави от Балканите, Латинска Америка, Азия, Централна Африка и т.н.

Явно добрите традиции в дипломацията отдавна са забравени в страната на др. Путин, посочва „Фактор.БГ“.

Ето и пълния текст, публикуван на страницата на Руското посолство:

Още по темата: US-посланикът в НАТО отхвърли съобщения за изтегляне на войски от Източна Европа