„Зелените сертификати“ остават, предстоят още по-мащабни протести

„Част от обществото категорично отказва да се ваксинира“, каза Цончо Ганев

Протест.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Часове наред – висок градус на напрежение в центъра на столицата. Опит за щурм на парламента, ранени полицаи и протестиращи. И задържани, сред които и въоръжен мъж. Така протече няколкочасовият протест пред сградата на Народното събрание срещу „зелените сертификати“, организиран от партия „Възраждане“ с автобуси от цялата страна.

Протестът се пренесе пред Министерството на здравеопазването, където част от недоволните и депутати от партия „Възраждане“ имаха среща със здравния министър проф. Асена Сербезова.

На нея стана ясно, че „зелените сертификат“ няма да бъдат премахнати.

„Искахме по най-бързия начин спиране на всичко това, което се случва в образователната система с нашите деца. Всичко това, което трябваше да стане в най-кротки срокове. Министърът каза, че имаме поети ангажименти към Европа. Спазваме определени разпоредби“, каза депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев.

Варненецът призова министър Сербезова да създаде работна група от различни експерти, която да излезе със становище къде и как помага „зеленият сертификат“ на обществото ни.

„Учени, професори и доценти, доктори да слязат и да обсъдят цялото нещо, което се случва. Да излязат със становище от медицинска гледна точка тези сертификати дават ли резултат, или не дават. Защото в някои страни в Европа, където са наложени по-тежки мерки и има сертификати, няма резултати. Протестите ще продължат и ще са много по-интензивни от това, което виждаме в момента“, категоричен е Ганев.

Той допълни, че част от обществото категорично отказва да се ваксинира.

bgonair.bg

Прочетете още: Варненец призова за погром над Народното събрание! Сблъсъците между протестиращи и полиция се възобновиха