Обвиняемият за убийството в „Люлин“ остава в ареста, обясни защо го е направил

арест

Софийският градски съд определи най-тежката мярка „задържане под стража“ за 23-годишния Денис Ал Газзи.

Той е обвинен за убийството на 32-годишния Илиян Илиев в софийския кв. „Люлин“. Мъжът беше намушкан с нож след заря по повод раждането на дете. Убийството му предизвика вълна от възмущение и съпричастност.

Денис Ал Гази се яви днес в съда при строги мерки за сигурност, окован в белезници.

Той се предаде в полицията два дни след като беше обявен за общодържавно издирване, припомня БНТ.

Съдът прие, че има всички основания Ал Газзи да остане в ареста, тъй като събраните до момента доказателства сочат, че именно той е извършител на тежкото умишлено престъпление. Спорно е само обстоятелството за конкретните причини за нанесения удар с нож. Според част от свидетелите, които са в приятелски отношения с обвиняемия, той е бил провокиран от компанията на жертвата. Останалите свидетели обаче са дали противоположни показания, като са заявили, че Ал Газзи се е държал агресивно.

В определението си съдът отбеляза, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и че има данни за системна употреба на високо рискови наркотични вещества от негова страна.

Справката за съдимост на Ал Газзи все още е в изпитателен срок по друга присъда.

Беше ме страх за живота ми, те ме нападнаха, студент съм и искам да завърша обучението си и да се грижа за дядо ми, който е инвалид, заяви пред съда Ал Газзи.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на жалба и протест в 3-дневен срок пред САС.

Според източници, близки до разследването, задържаният е криминално проявен и е осъждан условно за наркотици. От публикации в социалните мрежи става ясно, че Денис е склонен към агресия. Той е познат сред приятелите си като геймър и активен спортист.

Хората в „Люлин“ настояват за доживотен затвора за извършителя на жестокото убийство.

Novini.bg